بازدید امروز : 214
بازدید دیروز : 9
سطح دیواره مری از سلولهایی پوشیده شده است که به آنها سلولهای سنگفرشی (Squamous cell) گفته میشود. سطوح پوششی بسیاری از جاهای بدن توسط این نوع سلول پوانیده شده است ، که البته در هر جایی کمی بزرگتر از جاهای دیگر است.
تصور کنید خیابان ولیعصر تهران ، تمام پیاده روهایش سنگفرش شده است. خوب یه جایی سنگفرش آبی است ، یه جایی قرمز ، یه جایی کمی بزرگتر و جایی دیگر کمی ظریفتر.
سطح پوششی پوست ، ریه ، دستگاه گوارش دارای پوشش سنگفرشی است اما این سلولها در هر جایی به یک شکل است. کارشان هم بیشتر محافظت از لایه های زیرین است.
این سلولها در مری گاهی دچار سرطان میشوند و رشد غیر قابل کنترلی پیدا میکنند ، به آن سرطان سلولهای سنگفرشی مری گفته میشود.
سرطان مری در نوار شمال و شمال غرب کشور ما بسیار شایع است. مصرف غذاهای دودی و نمک سود و نوشیدن چای داغ دو تا از عمده ترین دلایل این شیوع بالا است. خصوصاً هموطنان ترکمنی که چای را با پیاله مینوشند ، باید به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند.
حال اگر علت دیگری هم در ژنتیک بومیان این منطقه یا جغرافیایشان وجود دارد که این درصد ابتلا را بالا می برد ، نگارنده بی اطلاع است.
گیاه خیار وحشی که در مناطق اردبیل و مشکین شهر بصورت وحشی رشد میکند در سال گذشته مورد توجه محققیق کشورمان قرار گرفت.
آنها عصاره این گیاه را استخراج کرده و در محیط آزمایشگاهی ، در مجاورت سلولهای سرطانی مری قرار دادند و مشاهده کردند ، عصاره خیار وحشی موجب از بین رفتن این سلولها می شود.
لینک اصل مقاله شان هم اینجاست.
من براتون به صورت ساده شرحش دادم. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشه.
هر چی که میگذره بیشتر به این نتیجه میرسم که پیچییده ترین مسائل در ساده ترین جزئیات قابل بیان هستن.
خواننده گرامی سلام ؛
با تواضع و ادب ...سایت "ایران انکو" پیرامون موضوعات سرطان به قلم نگارنده افتتاح شد .
بازدید ، نظرات و نوشته های شما دلگرمی بخش خواهد بود.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
فهرست موضوعی یادداشت ها
بایگانی
اشتراک